Roerige tijden

Het zijn roerige tijden! De Corona crisis zal voor sommigen van ons betekenen dat zij op zoek moeten gaan naar een nieuwe baan. Je baan verliezen door reorganisatie of als je contract niet wordt verlengd, is een ingrijpende gebeurtenis. Het kan veel onzekerheid met zich meebrengen. Misschien maak je je zorgen hoe je met minder inkomen moet rondkomen en of je wel weer een baan vindt die bij je past. Wat als er geen werk meer is in het beroep wat je nu uitoefent?

Vindt kansen!

Verdiep je in de arbeidsmarkt in jouw regio en zoek uit waar de kansen liggen. Sommige branches hebben het zwaar te verduren en moeten noodgedwongen medewerkers laten gaan, terwijl andere branches floreren in de huidige crisis. Er wordt ontzettend veel geschreven over de arbeidsmarkt. Het nieuws staat bol van informatie over de gevolgen van de crisis voor de werkgelegenheid. Als je er zelf middenin zit weet je niet meer waar je het zoeken moet en word je er misschien wel moedeloos van.

Tip:
Werk.nl heeft in samenwerking met het UWV een overzicht gemaakt van kans en krapte beroepen. Deze overzichten geven een goed beeld van de huidige stand op de arbeidsmarkt.

www.werk.nl/arbeidsmarktinformatie/kansen-arbeidsmarkt/kansrijke-beroepen

https://www.werk.nl/arbeidsmarktinformatie/kansen-arbeidsmarkt/kansrijke-beroepen
Ga op zoek naar het werk wat het beste bij jou past als je huidige baan ophoudt te bestaan en/of als er bijna geen werk meer in jouw beroep te vinden is. Deze sites helpen je goed op weg.

speld in een hooiberg
Ik zoek niet, ik vind. – Pablo Picasso
Posted on