Outplacement

Wat is outplacement?

Als er, om welke reden dan ook, een einde komt aan je dienstverband moet je waarschijnlijk op zoek naar een andere baan. Misschien neem je afscheid in goede harmonie, of is er sprake is van minder prettige omstandigheden. Hoe de situatie ook is, ik begeleid je graag bij dit proces.

Het verschil tussen outplacement en loopbaanbegeleiding is dat bij outplacement de focus ligt op baanverlies door ontslag (meestal niet vrijwillig) en bij loopbaanbegeleiding ligt de focus op de wens voor een nieuwe carrièrestap.

Weer aan het werk.

Als loopbaancoach help ik je op weg om zo snel mogelijk weer aan het werk te kunnen.

Na een uitgebreide kennismaking starten met het bepalen wat je nodig hebt. Uit ervaring blijkt dat het in deze fase ook gaat over het verwerken van het verlies van je baan. Het is belangrijk om hierbij stil te staan om ervoor te zorgen dat dit geen drempel vormt bij het vinden van een nieuwe baan.

In de volgende fase gaan we aan de slag met het inventariseren van je kwaliteiten. In deze fase komen in grote lijnen dezelfde vragen aan de orde als bij loopbaan coaching: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik?

Als je een duidelijk beeld hebt van jouw zoekprofiel ga je actief op zoek naar je nieuwe baan. We gaan aan de slag met een winnend CV en stellen een gemotiveerde brief op. Netwerken, inzetten social media en het voorbereiden van een sollicitatiegesprek zijn allemaal onderwerpen die aan bod komen.

Ieder outplacementtraject is individueel en op jou als uniek persoon gericht. Hoelang het traject duurt is afhankelijk van jouw vraag. Soms zijn een aantal gesprekken voldoende en soms duurt een traject een aantal maanden. Naast de vraag speelt ook het beschikbare budget een rol.

Afhankelijk van jouw situatie kun je in aanmerking komen voor een transitie vergoeding. Vraag hiernaar bij jouw werkgever.

Contact

Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact met mij op voor vragen en informatie of om je aan te melden.