Re-integratie 2e spoor

Ziek worden, daar heb je niet om gevraagd en het gaat jou en je werkgever meestal niet in de koude kleren zitten. Re-integratie is het terugkeren op de arbeidsmarkt na (langdurige) ziekte. Het terugkeren kan bij de eigen werkgever (1e spoor) of bij een andere werkgever (2e spoor). De re-integratie regelgeving van het UWV bepaalt dat je begeleid dient te worden als je mogelijk niet terug kan keren in je oude baan en op zoek moet naar een andere werkgever. De werkgever schakelt dan vaak een gespecialiseerd re-integratiebureau in.

In principe bestaat het traject uit 2 fases, maar dit is uiteraard afhankelijk van de aard en de fase waarin jij bevindt en wat je behoeftes zijn.

  • Als eerste is het verkrijgen van inzicht in wat je wil en wat je kan. We gaan samen op zoek naar waar jouw kracht en kwaliteiten liggen binnen de mogelijkheden.
  • Als je weet wat je wilt dan gaan we kijken waar je die baan kunt vinden. We bespreken je CV, je LinkedIn profiel en maken een goede sollicitatiebrief. Daarnaast besteden we aandacht aan het jezelf profileren; hoe te netwerken, je elevator pitch en het voorbereiden en oefenen van sollicitatiegesprekken. Uiteraard in overleg, afhankelijk van waar je behoefte aan hebt.

Een werkervaringsplaats of baan gevonden?

Als je een nieuwe werkplek vindt, blijft ik beschikbaar als sparringpartner. Zo ondersteun ik jou om van de functie een duurzaam succes te maken.

Een belangrijk onderdeel van een re-integratie 2e spoor traject is de zorgvuldige administratie. Mocht het zo zijn dat je een WIA aanvraag moet gaan doen dan is een uitgebreid re-integratie verslag nodig die aan de eisen wet verbetering poortwachter voldoet.

Ik verricht mijn werkzaamheden voor 2e spoortrajecten via id Plein.